?

Boete geslotenverklaring Nieuwstraat in Nijkerk

Heeft u een boete ontvangen voor het negeren van een geslotenverklaring aan de Nijverheidstraat in Enschede? Dan is deze boete mogelijk ten onrechte aan u opgelegd.

bord c1 geslotenverklaring nijverheidstraat

Een onbevoegde BOA van de gemeente legt boetes op voor het negeren van geslotenverklaring in het centrum van Enschede. Er staat een camera op de Nijverheidstraat. Juridisch noemt men dit 'digitale handhaving van een bord c1 (geslotenverklaringen). De boete ontvangt u van het CJIB en bedraagt € 104.00 (inclusief administratiekosten). Het gaat om feitcode R550A, als bestuurder handelen in strijd met een geslotenverklaring. Het gaat om het verkeersbord C1 (geslotenverklaringen).

Boetes uit Enschede zijn niet juist: maak bezwaar

Wij hebben al succesvol bezwaar gemaakt tegen deze geslotenverklaring uit Enschede. Omdat niet is voldaan aan wet- en regelgeving (de Beleidsregels Buitengewoon opsporingsambtenaar) zijn deze boetes niet juist. Ook blijkt onvoldoende dat de gedraging is verricht.

De geslotenverklaringen te Enschede rijzen de pan uit en schieten duidelijk zijn doel voorbij. Het lijkt er op dat het doel momenteel met name is gelegen in het spekken van de staatskas. In de praktijk blijkt dat met succes kan worden geklaagd over de bevoegdheid van de verbalisant. Deze is bij een geslotenverklaring vaak niet in orde. Meld uw boete daarom kosteloos aan.

Gratis dienst
Wilt u een professioneel bezwaarschrift tegen een boete voor het negeren van een geslotenverklaring in Enschede? Dien uw boete dan kosteloos in. Verkeersboete.nl werkt volledig op basis van no cure, no pay. Wij brengen geen kosten bij u in rekening als we de zaak onverhoopt verliezen. Winnen we de zaak, betaalt de overheid onze kosten. Onze dienst is voor de cliënt per saldo kosteloos. Ons motto luidt: ‘betaal niet voor uw gelijk, maar laat de officier betalen voor zijn ongelijk’.

Deze blog is geschreven door de juristen van verkeersboete.nl, mr. Nick Voorbach, op 27 juni 2020