?

Boete Johan Willem Beyenlaan

Heeft u een boete ontvangen aan de Johan Willem Beyenlaan? Dan is deze boete mogelijk ten onrechte aan u opgelegd. Verkeersboete.nl heeft meerdere zaken behandeld over de geslotenverklaringen te Maastricht.

Geslotenverklaring Maastricht afbeelding.jpg


Een onbevoegde BOA van de gemeente legt boetes op voor het negeren van geslotenverklaringen om en nabij het ziekenhuis MUMC+ (AZM). De boete ontvangt u van het CJIB en bedraagt € 149.00 Het gaat om feitcode R559, handelen in strijd met een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen.

De geslotenverklaringen te Maastricht rijzen de pan uit en schieten duidelijk zijn doel voorbij. Het lijkt er op dat het doel momenteel met name is gelegen in het spekken van de staatskas. In de praktijk blijkt dat met succes kan worden geklaagd over de bevoegdheid van de verbalisant. Deze is bij een geslotenverklaring vaak niet in orde. Gemiddeld halen wij 7 op de 10 van de boetes te Maastricht onderuit. Meld uw boete daarom kosteloos aan.

Beleidskader
Net als bij een snelheidsboete wordt met een camera geconstateerd dat u geslotenverklaring inrijdt. Dat mag, maar de Beleidskader digitale handhaving geslotenverklaringen en voetgangersgebieden (Beleidskaders) bepalen dat dat uitsluitend mag als op de foto het verkeersbord zichtbaar is. Staat het verkeersbord (zie hierboven) niet op de foto? Dan betekent dat in onze ogen een zeer kansrijk beroep!

Recente uitspraak
Onlangs heeft de hoogste rechter in boetezaken, het Hof Arnhem-Leeuwarden, een gunstige uitspraak gedaan. Het Hof heeft overwogen dat indien uitsluitend de achterkant van het C-bord zichtbaar is op de foto's, de gedraging niet kan worden vastgesteld. Hoewel het waarschijnlijk is dat in de geslotenverklaring is gereden, kan dat op basis van de foto niet worden vastgesteld. Daarom zijn al veel boetes vernietigd. Is op de foto uitsluitend de achterkant van het bord zichtbaar? Dan hebt u een sterke zaak.

Gratis dienst
Wilt u een professioneel bezwaarschrift tegen een boete aan de Johan Willem Beyenlaan? Dien uw boete dan kosteloos in. Verkeersboete.nl werkt volledig op basis van no cure, no pay. Wij brengen geen kosten bij u in rekening als we de zaak onverhoopt verliezen. Winnen we de zaak, betaalt de overheid onze kosten. Onze dienst is voor de cliënt per saldo kosteloos. Ons motto luidt: ‘betaal niet voor uw gelijk, maar laat de officier betalen voor zijn ongelijk’.

Deze blog is geschreven door de juristen van verkeersboete.nl, mr. N.G.A. (Nick) Voorbach, op 15 mei 2019 en 14 maart 2020.