?

De parkeerboete van Rotterdamse Robin

In de rubriek 'verkeersboete in de rechtszaal' behandelen we spraakmakende zaken. Deze keer staat de zaak van Robin centraal.

Waar kreeg jij een boete voor?
'Ik stond met me bedrijfswagen ergens waar dat niet zou mogen' (Verkeersboete.nl: het gaat om het zgn. 'fout parkeren'. Het enige wat hier 'fout' is, is de opgelegde boete. Daar leest u hierna meer over).

Hoe stond je dan geparkeerd?
'Met mijn voorwielen op de stoep en de rest in de berm.' Beschikking Robin geanonimiseerd.gif

Als je in de berm staat, parkeer je dan ook 'fout'?
'Kennelijk niet, want we hebben de zaak gewonnen'. (Verkeersboete.nl: de reikwijdte van een parkeerverbod is beperkt tot de rijbaan. De berm valt daar buiten. Heeft u toch een parkeerboete gehad terwijl u in de berm stond? Dan is deze boete onterecht.

Vanaf nu altijd in de berm parkeren?
'Ik parkeer alleen waar dat mag. Dat weet jij Nick.'

Hoeveel heb je bespaard?
'Ongeveer €100,00. Ik heb als ondernemer weinig tijd om zelf bezwaar te maken, dus ik was blij dat Nick en Jay dat konden doen. Ik moest wel een volmacht invullen en twee uittreksels overleggen van mijn bedrijf, maar dat heeft misschien vijf minuten geduurd. Dat heb ik er wel voor over.'

CCI01082017.jpg
boab Robin geanonimiseerd.jpg

Deze blog kwam tot stand in goed overleg met Robin. Zijn achternaam en andere privacygevoelige gegevens hebben wij, om voor de hand liggende redenen, geanonimiseerd.