?

Boete RDW geen APK

Hebt u een brief van de RDW ontvangen omdat uw APK is verlopen? Dan ontvangt u waarschijnlijk een boete. Het gaat om een boete van € 149.00, inclusief administratiekosten. Op de boete staat 'laatste keuringsdatum; niet op kenteken ivm RDW-registercontrole' (feitcode k045b). De overtreding wordt opgespoord via een ‘registercontrole’.

boete rdw.jpg

Wat moet u weten?
Indien u geen gebruik maakt van het voertuig, maakt u dan duidelijk foto's, waarop eveneens het kenteken goed leesbaar is. Verder is het verstandig het keuringsrapport of een afspraakkaart op te sturen naar de officier. U kunt met deze documenten vragen om matiging van de sanctie.

Hoewel de boete automatisch wordt opgelegd, is het juridisch zo dat de boete herleidbaar is tot een verbalisant (een Boa) van de RDW. De Boa moet bevoegd zijn. Beoordeel dit kritisch.

Gratis dienst
Wilt u een professioneel bezwaarschrift tegen een boete voor het verlopen van de APK? Dien uw boete dan kosteloos in. Verkeersboete.nl werkt volledig op basis van no cure, no pay. Wij brengen geen kosten bij u in rekening als we de zaak onverhoopt verliezen. Winnen we de zaak, betaalt de overheid onze kosten. Onze dienst is voor de cliënt per saldo kosteloos. Ons motto luidt: ‘betaal niet voor uw gelijk, maar laat de officier betalen voor zijn ongelijk’. Deze blog is geschreven door de juristen van verkeersboete.nl, mr. N.G.A. (Nick) Voorbach op 12 juni 2019.