?

Boete RDW onverzekerd rijden

Hebt u een brief van de RDW ontvangen over het niet hebben van de juiste verzekering? Dan ontvangt u waarschijnlijk een boete. Het gaat om een forse boete van €400,00 (feitcode A915 of A902). De overtreding wordt opgespoord via een ‘registercontrole’.

boete rdw.jpg

Wat moet u weten?
U kunt een artikel 34 Wam verklaring opvragen bij de verzekeraar. Daarmee toont u aan dat u wél een verzekering had en daarmee in de boete onjuist. Het gebeurt vaak dat geen gebruik wordt gemaakt van het voertuig. In dat geval doet u er goed aan duidelijke foto's te maken, waarop eveneens het kenteken goed zichtbaar is. Verder is het raadzaam schorsingsbewijzen op te sturen naar de officier, indien u zelfstandig in beroep gaat. U kunt met deze documenten vragen om matiging van de sanctie.

Hoewel de boete automatisch wordt opgelegd, is het juridisch zo dat de boete herleidbaar is tot een verbalisant (een Boa) van de RDW. De Boa moet bevoegd zijn.

Gratis dienst
Wilt u een professioneel bezwaarschrift tegen een boete voor het niet afsluiten of in stand houden van de vereiste verzekering? Dien uw boete dan kosteloos in. Verkeersboete.nl werkt volledig op basis van no cure, no pay. Wij brengen geen kosten bij u in rekening als we de zaak onverhoopt verliezen. Winnen we de zaak, betaalt de overheid onze kosten. Onze dienst is voor de cliënt per saldo kosteloos. Ons motto luidt: ‘betaal niet voor uw gelijk, maar laat de officier betalen voor zijn ongelijk’. Deze blog is geschreven door de juristen van verkeersboete.nl, mr. N.G.A. (Nick) Voorbach op 12 juni 2019.